BIM en bouwkostenadvies

 

BIM en Bouwkostenadvies BIM is een werkmethodiek die het voor ons mogelijk maakt integraal samen te werken tussen diverse disciplines in het proces van bouwkostenadvisering. In de beginfases van dit ontwerpproces, SO-VO (en DO), maken we gebruik van een 3D-model. We gebruiken Solibri om de vereiste hoeveelheidsinformatie uit het 3Dmodel (IFC) te halen. Deze informatie wordt vastgelegd in ITO’s en vervolgens geëxporteerd naar de uittrekstaten. Deze uittrekstaten worden één op één overgenomen in onze bouwkostenramingen.

 

Zo ontwikkel je een efficiënte werkwijze waarmee prijs en risico wordt gebaseerd o.b.v. informatie uit BIM.

 

BIM biedt een uitgebreide en gedetailleerde manier om bouwkosten te kunnen analyseren en bepalen. Door BIM te gebruiken, kunnen wij als kostenadviseur nauwkeurigere kostenramingen maken door te werken met een volledige en precieze digitale weergave van het project. Het gehele ontwerpteam heeft de meest volledige informatie op ieder moment. 

 

BIM stelt ons ook in staat om sneller 'wat-als'-scenario's te verkennen en te beoordelen. Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen in vorm en verhoudingen van het project, om zo tot een kosten efficiënt ontwerp te komen.

 

Goed plan! Interplan.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info